Opleiding truckmixerchauffeur

Veilig rijden is één ding, weten wat je vervoert is een tweede. De Kwaliteitsdienst Beton verzorgt een opleiding Truckmixerchauffeur volgens het EuroCode 95 systeem waarbij ook het materiaal beton een belangrijke rol speelt.

De truckmixerchauffeur als ambassadeur

De truckmixerchaffeur als ambassadeur van de betoncentrale rijdt niet alleen op de truckmixer, maar weet ook heel goed dat de lading een uitermate belangrijk onderdeel is van een constructie. Daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden.

De Kwaliteitsdienst Beton heeft zich laten certificeren door het CBR (is in feite ook rijschoolhouder) en mag namens het CBR de cursussen Truckmixerchauffeur en VCA op de bouwplaats/betoncentrale verzorgen.

Door de verplichte nascholing Code-95 voor vrachtwagenchauffeurs blijven de chauffeurs betrokken bij hun product maar kunnen zij ook adviseren als bijvoorbeeld verwerkers onvoldoende rekening houden met eigenschappen van betonspecie die de huid kunnen schaden.

Deze cursussen worden niet alleen gegeven aan personeel van betoncentrales, maar iedereen kan en mag deze cursus aanvragen bij de Kwaliteitsdienst Beton.

Inhoud en duur van de opleiding

Wetenswaardigheden over betonmortel.
Veiligheid, gezondheid en milieu.
Kwaliteitszorg beton.
Eigenaardigheden bij het rijden met een truckmixer.
Betonspecie en de grondstoffen.
Toevoegingen.
Specifieke onderdelen van een truckmixer.
Laden en lossen van betonspecie (lossystemen).
Onderhoud aan de truckmixer.

Duur van de opleidng truckmixerchauffeur

De opleiding bestaat uit een cursusdag en bij volledige deelname wordt de deelnemer aangemeld bij het CBR. De 7 uren tellen mee in het pakket dat de chauffeur volgt. De cursusdag duurt van 08:00 tot 15:30, koffie en thee wordt verzorgd. Tijdens de cursus zal veel gebruik worden gemaakt van beeldmateriaal via het beamerscherm. Daar wordt niet alleen getoond hoe het hoort, maar ook wat de gevolgen zijn als men afwijkt van bijvoorbeeld de verharde weg. 

Neem contact op

7 + 15 =

De Linde 22, 8939 BT, Leeuwarden

06 1550 0051

info@kwaliteitsdienstbeton.nl